Tjekliste til køb af lamper

Lamper er livsnødvendigt, når man bor i kolde og mørke Danmark. Jovist, vi har rig med sol og varme i skrivende stund, men det er desværre ikke noget, der varer ved. Det er ingen hemmelighed, at mange danskere går i hi, når vintersneen rammer vores nordiske land, og derfor er det rart at have de nødvendige lamper, der både kan belyse vores hjem, men også komplimentere indretningen og gøre boligen hyggelig og fuld af liv. Du kan se et stort udvalg af lamper, hvis står og overvejer at tage på lampeindkøb en af de kommende dage.

3 tricks til lampekøbet

Det er nu mere råd, vi kommer til at gennemgå længere nede i artiklen, men det er bestemt også nogle tricks, som du kan bruge, når det kommer til indretningen. Det hele skal nemlig gerne spille perfekt sammen, og det er også derfor, at første råd er at lave en rød tråd i indretningen, når det kommer til lamperne.

Hold den røde tråd

Lamper findes i mange designs, størrelser, farver og former, så du har derfor en unik mulighed for at indrette rummene efter din helt egen personlige smag.  Belysning i samme farve som dine møbler skaber en rød tråd i dit hjem, og det giver et markant og eksklusivt udtryk. Du kan også vælge at bryde med traditionerne og vælge en lampe, der vender det hele på hovedet. På den måde kan det nærmest være en kunstværk i sig selv, hvor gæsternes øjne nærmest bliver trukket imod lampen i den mærkelige farve eller unikke form.

Hvilket lysniveau har du brug for?

Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor meget lys du har behov for. Det er ikke alle slags lamper, der giver lige meget lys, og det er også langt fra alle lamper, der giver lys i samme retning. Er det en loftslampe, du er efter, eller har du behov for en gulvlampe? Selvom pæren lyser på samme måde, så forvrænger skærmen udbyttet af den endelige lyskilde.

Sådan vælger du lampen

Loftslamper er gode til at belyse et helt rum, eftersom lyskilden kommer oppe fra. Lidt ligesom solen, hvis vi skal simplificere det. Gulvlamper giver mere afdæmpet lys, og de er oftest brugt i mørke hjørner ved sofaer, hvor det ikke giver mening at hænge en loftslampe. Væglamper er mindre, og de bruges typisk på badeværelser eller soveværelser.