Få en ny bil til billige penge med leasing

Drømmer du om at få en smart sportsvogn, hvor du kan få vinden direkte i håret, når du kører derudaf, men har du ikke pengene til det? Så frygt ej, for din drøm kan faktisk gå i opfyldelse. Ved at lease en bil kan du køre rundt i nyere biler ofte, da du kan skifte dem ud, uden at tænke på, hvordan de bliver solgt.

 

Hvad indebærer leasing?

Leasing findes både til private og erhverv. Men generelt handler leasing om, at du på en måde ”lejer” en bil i en begrænset tidperiode. De seneste år er leasing boomet i Danmark. Tager man for eksempel den yngre del af befolkningen, er det en fordel at lease, fordi det er en tryg ”investering” uden uforudsete udgifter. Og ikke mindst, så skal køber ikke stå for salget af bilen bagefter. Hvordan leasing typisk ser ud, kan du få et overblik over her:

 

  • For private kan du ofte leje billen mellem 1-3 år
  • Selskabet, der leaser bilen, har den såkaldte ejendomsret, som betyder, at de ejer bilen, mens du anvender den
  • Du vil oftest blive bedt om at betale en opstartspris, som er langt mindre end bilens oprindelige pris. Herefter betaler du en fast månedlig pris for leasing af bilen. Denne betaling, får du ikke tilbage igen

 

 

Fordele ved leasing

Der er mange fordele ved leasing. En af dem er eksempelvis, at du kan udskifte bilen hver 3. år eller hvert år, hvis du vil det. Se nyere leasingbiler her. Så kan du få ny bil ofte, og det er da en fordel, der vil noget. Faktisk kan du i mange tilfælde lease en bil helt ned til 6 måneder. Da kan du også bruge den i en periode, hvor du har langt på arbejde eller gerne vil på køreferie. Men der er forskellige minimusbegrænsninger alt afhængig af leasingselskab, som du bør være opmærksomme på.

 

Derudover ved du, hvad du betaler for at køre bilen. Men det kræver viden om, hvor meget du forventer at bruge bilen. Dette skyldes, at mange leasingselskaber tager udgangspunkt i antal kilometer, du forventer at køre. Kommer du derfor til at køre mere, end du troede, vil det give dig en efterregning for hver kilometer, du kører ekstra. Det kræver derfor, at du har et overblik over, hvor meget du forventer at køre i leasingperioden, hvis du ikke vil betale ekstra.