Det kræver sin mand eller kvinde, når der er tale om køb eller salg af en virksomhed. Det er ikke bare et stykke tøj, som du køber i en tøjbutik, og som nemt kan byttes igen. For det første arbejder man med store beløb. For det andet kan man risikere at bruge langt flere ressourcer på det end forventet, fordi den daglige drift sættes på standby. Og det er hverken en fordel for køber eller sælger. I denne guide vil du få råd til, hvad du skal fokusere på ved virksomhedsoverdragelse, så du ikke vil lide for store tab.
Gør intet forhastet
Måske skal du på pension, eller har allerede et nyt projekt i støbeskeen og vil bare gerne videre. Men tager du for hurtige skridt, kan det koste dig dyrt, hvis alt det juridiske ikke er på plads. Måske kommer du til at hæfte for noget, du ikke regnede med. Derudover er en virksomhed for mange selvstændige deres barn, som nu skal videre, og det skal behandles og videregives ordentligt.
Der er et vist tidspres i forbindelse med køb eller salg af virksomhed. Du skal finde ud af, hvad der skal ske med medarbejderne, hvad med økonomien og generelt de risici, du løber? Husk på, at der er mennesker i virksomheden, hvor salg eller købet vil betyde store ændringer for disse. Derfor skal der tages kærlig hånd om dem. Så kan du også have din samvittighed i orden. Der kan være mange følelser forbundet med sådan en situation.
Samtidig skal virksomheden helst stadig være oppe at køre, så du ikke undgår at tabe for mange penge. Det kan virke som en uoverkommelig opgave.
Søg professionel hjælp
Det kan godt være, at man som virksomhedsejer har oplevet en masse, og man har meget selvstændighed, men der er som nævnt, mange faktorer der spiller ind ved overdragelse af virksomhed – mange som du måske ikke kender til. Derfor anbefales det, at man får professionel hjælp fra sidelinjen, så man bedre kan overskue processen. Hvis du vil vide mere om, hvor du finder hjælp til det, kan du klikke her.