Grunde til at lease fremfor at købe

Er du i tvivl, om du skal lease eller købe en bil? Så er der flere gode grunde til at læse med her. Hvis det skal give mening at lease fremfor at købe, er der nemlig et par forholdsregler, du kan tage op til overvejelse allerede i begyndelsen. Er du for eksempel sikker på, hvor mange kilometer du vil køre? Læs mere nedenfor.

Dine kørselsbehov kan give dig svaret

Når du skal lease, vil det månedlige beløb afhænge af dine kørselsbehov. Derudover skal du vurdere, om du vil privatlease eller finansiellease. Der er nemlig væsentlige forskelle, som er værd at tage op til overvejelse. Tilbage til kontrakten – hvordan fungerer det? Når du skal lave en leasingkontrakt med et leasingselskab, skal du blandt andet angive, hvor kilometer du forventer køre hvert år. Kører du for eksempel flere kilometer end først antaget, kan du forvente at skulle betale ekstra. Derfor kan leasing bedst svare sig, hvis du er sikker på, at din kørsel holder stik. I de tilfælde hvor du pludselig risikerer at få et nyt job, en firmabil eller andet, der gør, at din kørsel bliver anderledes, er det ikke sikkert, det kan betale sig at lease. Er du derimod sikker på dine kørselsbehov, kan det formentlig bedre svare sig at lease end at købe bil.
En anden fordel ved at lease er desuden, at du i de år, du har garanti, kan være sikker på at leasingselskabet står for al garanti og service i den periode, du leaser bilen. Det betyder blandt andet, at du kan slippe for uforudsete regninger. Ligeledes binder du dig ikke på samme måde, som hvis du køber en bil. En leasingkontrakt varer som udgangspunkt i 11 måneder, og herefter kan du selv vurdere, om du vil forlænge kontrakten eller lease en ny bil, hvis du vil prøve noget nyt.