Nem aftensmad med ting fra køleskabet

Det er ikke altid let at bestemme sig for, hvad man skal lave til aftensmad i hverdagen. Det kræver nogle gange mere planlægning og tid til at gå i supermarkedet for at handle. Det kan være en stor udfordring og nogle gange virke lidt uoverkommeligt, hvis man har en meget travl hverdag. Men der findes faktisk mange retter, som du nemt kan lave med ingredienser, som de fleste allerede har i køleskabet. På samme tid er det også gavnligt for miljøet, da det er en god måde at undgå madsspild. Herunder kan du få en kort guide til nogle nemme bud på en god aftensmad.

 

3 retter lige fra køleskabet

  1. Tærte.
    Tærte er en sikker vinder, hvis du har en masse grøntsager, der snart skal bruges. Du kan faktisk putte næsten hvad som helst i en tærte – det kan ikke gå galt. Hvis du er i tidsnød, så smut ned og hent en færdig dej, som du nemt kan fylde. Hvis du har mod på det, så kan du også selv lave din dej kun af mel, smør og vand. Du kan med fordel lave dejen aftenen før eller om morgenen, så den er klar til brug, når du vender hjem fra en hektisk dag.
  2. Det er nok de færreste, der har hørt om denne ret, som stammer fra det Nordafrikanske køkken. Ikke desto mindre er det på tide at indføre den i flere hjem, fordi den er lækker og nem at lave. Det er i al sin simpelthed en fin tomatsauce, der kan fyldes med grøntsager, og den får sin smag af en god blanding af de bedste krydderurter og krydderier fra din hylde. Du kan bruge den til kartofler, ris, pasta eller hvad du nu lige har liggende.
  3. Flødekartofler.
    I disse tider er sundhed i høj grad på dagsordenen i de danske køkkener. Men de fleste traditionelle, danske retter er meget fedtholdige, hvilket også gør dem superlækre at spise. Flødekartofler er en god og gedigen dansk klassiker, der altid vil bestå. Det er en ægte (og måske lidt skamfuld) nydelse, der i den grad fortjener at blive spist i alles hjem. Det bedste ved flødekartofler må næsten være, at man nemt kan lave det med ingredienser, som de fleste altid har i køleskabet. Det kræver nemlig kun kartofler, løg, fløde og måske lidt bacon, hvis du rigtig skal forkæles. Hvis du vil finde en god opskrift, så kan du her se mere om flødekartofler.

 

Få digital hjælp

Hvis du er træt af, at aftensmaden sejler eller du altid føler dig tom for idéer, så er det måske det værd at få lidt hjælp fra mobilen. Du bruger den sikkert allerede til at finde opskrifter på nettet, men du kan også finde apps, der kan hjælpe dig med at finde på nye idéer og netop tømme køleskabet. Man kan rent faktisk få en app, hvor man kan taste de ingredienser man allerede har ind på mobilen, hvorefter den designer en opskrift.