Guide: Finde den bedste saftpresser

Frugt og grønt er en af de vigtigste kilder til vitaminer. Vi ved alle, at der bør indgå en stor mængde grønt i vores daglige kost. Men nogle gange er tiden til at foreberede der ikke, eller måske er lysten til at spise broccoli ikke altid til at finde frem. Men du kan faktisk gøre processen og indtagelsen af frugt og grønt lidt sjovere. Nemlig med en saftpresser. Med en saftpresser kan du selv sammensætte forskellige smage, der passer lige til dig. Det er en nem og sjov måde at få de rette vitaminer, og det giver god energi til en lang dag. Men der findes efterhånden et utal af forskellige varianter, så det kan være en stor udfordring at finde den rigtige. Herunder kan du få lidt hjælp på vejen.

 

3 tips til at finde den bedste saftpresser

Det første du kan undersøge er de to mest udbredte varianter: slowjuiceren og centrifugaljuiceren. Centrifugaljuiceren er nem at betjene, og giver dig saft uden frugtkød. Frugtkødet bliver nemlig dorteret fra i en beholder. Slowjuiceren kværner dit frugt og grønt ved lavere hastighed. Denne type udnytter alt frugt- og grøntsagskødet og giver en rig smagsoplevelse.
Det næste du kan undersøge er, hvor kraftig motoren på saftpresseren er. Sørg for at finde en juicer med god kraft, så den kan presse mest muligt ud af dine grøntsager på kortest tid. Det er vigtigt, hvis du bruger frugt og grønt, der endnu ikke er helt moden og måske stadig er lidt hårde. Det skal saftpresseren stadig kunne klare.
Det sidste du kan kigge på er, om saftpresseren er nem at gøre ren. Det er en pine for de fleste, men man kommer ikke udenom, at en saftpresser kræver meget rengøring. Find derfor en juicer, som kan skilles ad og kommes i opvakseren for at gøre besværet mindre.

 

Bedst i test

Hvis du er klar til at booste dit vitaminindtag og investere i en saftpresser, så er det en god idé at undersøge alle kroge af markedet. Hvis du vil læse mere om de bedste på markedet, så se denne hjemmeside.