Vælg det rigtige mobilabonnement

Der kan være mange grunde til, at man pludseligt står og skal vælge et nyt mobilabonnement – måske er man lige flyttet tilbage til Danmark, datteren skal have sin første mobil eller man er bare utilfreds med ens eget abonnement. Der findes rigtig mange forskellige abonnementer, som ofte kan en masse forskellige ting. Der er derfor lidt at overveje før, at man køber et nyt.

Dette skal du overveje

Data. Hvor meget data har du egentligt brugt for? Der er rigtig mange mobilabonnementer som tilbyder helt op til 70GB – og mere til! Men det er slet ikke sikkert, at du har brug for så meget. Hvis du allerede har internet i hjemmet, kommer du for eksempel ikke til at bruge dit mobildata til særlig meget streaming. Er du derimod meget på farten og bruger dit mobildata rigtig meget, er det klart, at du skal vælge en pakke med højt data forbrug. Du kan eventuelt tjekke dit nuværende abonnement for at få en idé om hvor meget du rent faktisk bruger. På iboom.dk kan du se forskellige mobilabonnementer.

Taletid. Der er stor forskel på om man har lange samtaler over mobilen til for eksempel arbejdsmøder og venindesnakke eller om man bare lige har fem-minutters opkald en gang imellem. Der er ikke nogen grund til at betale for en masse taletid, som man ikke kommer til at bruge.

SMS. Langt de fleste abonnementer, som man kan få nu, er med fri SMS og man skal derfor ikke bekymre sig om det. Men hvis man ikke bruger sin mobil særlig meget til hverken opkald, sms eller internet kan man få nogle gange finde et såkaldt pay-as-you-go abonnement. Her betaler du per SMS og per minut ved opkald. Langt de fleste bruger dog deres mobil alt for meget til, at det kan svare sig.