Skab din egen lille hyggekrog i hjemmet

I en travl og måske stressende hverdag er det meget vigtigt at slappe af. Hvis man over en længere periode bare kører på og kører på og glemmer at holde pauser, kan man nemlig ende med at udvikle stress – og det er ikke sådan at komme af med igen. Når man først har fået stress, vil man aldrig kunne komme op på samme toleranceniveau, som man havde inden man udviklede stress. Der er derfor mange forholdsregler, man bliver nødt til at tage i forbindelse med stress, og afslapning er en stor og vigtig del af det.

I alt fra en almindelige travl hverdag til decideres stress, er det derfor vigtigt, at man tager sig tid til at lave ingenting eller kun laver de små afslappende ting, som man måske ikke normalt tager sig tid til. Det kan for eksempel være at se en film med familien, læse en bog eller måske starte på et håndarbejdsprojekt. Det kan også være en god idé at begynde at meditere eller dyrke yoga.

En god måde at få afslapning ind i hverdagen på er ved at skabe sig en lille hyggekrog i hjemmet, som kun benyttes til dette formål. Andre steder i hjemmet associeres nemlig med forskellige ting. I sengen sover man, ved køkkenbordet spiser man og ved skrivebordet arbejder man. Det er vigtigt at have et sted, som ikke associeres med en handling, der skal udføres.

Der findes mange måder at skabe en hyggekrop på. Det kan være en behagelig lænestol i et hjørne i stuen, eller det kan være noget helt anderledes og utraditionelt, som for eksempel hængekøjer. Hængekøjer er nemlig tætte nok på stole, så man stadig kan læse en bog eller se en film, og stadig langt nok væk fra en seng til at man ikke associerer dem med at sove. Hængekøjer er også meget komfortable og får hele kroppen til at slappe af. Det gode ved hængekøjer er desuden at de kan bruges såvel indenfor som udenfor, så du om sommeren også kan slappe af imens du nyder solens stråler i haven.