Sådan tager du de perfekte billeder til Instagram

I disse moderne tider, så har næsten alle en online-identitet på forskellige sociale medier. På online medier forventes det, at man deler billeder fra hverdagen. Det er især mediet Instagram, der har fokus på fotokunsten med billeder af smukke naturscener og flotte selfies. Men det kan være svært at tage gode billeder, og du kan måske genkende, at billederne ikke altid står helt så skarpt som virkeligheden. Men der er heldigvis råd at hente, for med lidt øvelse kan alt lade sig gøre!

 

5 tips til det gode billede

  1. Tag dine selfies med bagsidekameraet. Selvom de fleste telefoner er udstyret med et smart, lille frontkamera, så er kvaliteten på disse billeder ofte noget lavere end bagsidekameraet. Brug derfor bagsidekameraet, hvis du vil have flere nuancer i fotoet. Hvis du stadig gerne vil se, hvad der foregår på billedet, så kan du eventuelt stille dig foran et spejl.
  2. Indstil kameraet til kvadrat. Standarden for Instagrams billeder er stadig kvadratisk. Derfor er det en god idé at tage dine billeder i dette format, da du undgår at skulle beskære vigtige elementer.
  3. Brug dagslyset. Til indendørsbilleder er det bedst at tage billedet tæt på et vinduet. På denne måde får du den rigtige mængde sollys ind, så dit billede står knivskarpt. Undgå derimod direkte sollys, da det ofte er for hårdt og kan udvaske detaljer eller forvræge farverne.
  4. Leg med forskellige vinkler. Skæve vinkler giver ofte nogle mere specielle og kunstneriske billeder. Prøv dig derfor frem med flere vinkler på dine fotos.
  5. Gør det enkelt. Undgår distraherende baggrunde med rod og forstyrrende elementer. Brug derfor rolige baggrunde for at skabe ro. Forsøg dig også frem med kontraster. For eksempel, hvis du vil tage billeder af noget mørkt, så gør det med en lys baggrund – og omvendt.

 

Gem dine bedste fotografier

Selvom Instagram er et online medie, så kan du sagtens få dine allerbedste billeder fremkaldt og gemt forevigt. Du kan for eksempel gemme din fotografiske evner med en fotobog. Her kan du gemme dine mesterværker og samtidig mindes skønne og sjove oplevelser på en unik måde. Hvis du ønsker mere information, så læs mere her.