Ridetøj, der får dig varmt igennem vinteren

Er du rytter og bruger du meget tid udendørs med din hest, så er det vigtigt med det rette udstyr her i den kolde vintertid. Det er skønt at kunne komme ud med hesten, at kunne tage en ridetur i skoven eller en tur ud på landevejene. Med det rette udstyr kan det stadig være en leg at komme udendørs i vintermånederne. Det handler om at klæde sig nok på. Her får du et par tips til den varme vinterbeklædning, når du skal på ridetur udendørs.

Ridebukser

I vinterhalvåret er det ikke længere nok med de almindelige tynde ridebukser. Investér i et varmt par bukser med indvendigt for. HV Polo ridebukser er et godt valg til udendørs brug, hvis du vil holde varmen. De er foret indvendigt med fleece, og udenpå er de af softshell-materiale, som holder dig varm samtidig med, at du kan bevæge dig i det.

Ridestøvler

Fødder og tæer er næsten det sværeste at holde varme som rytter. Især hvis man skal gå i sne eller vandpytter inden man kommer op på hesten. Hvis først der er komme vand ind på tæerne, så er det virkelig svært at holde sig varm. Derfor skal du have dig et par forede ridestøvler, som er vandtætte. En Cavallo vinterridestøvle har high tech climate indvendigt samt vandtæt sål. De er fremstillet af læder, og er derfor vandafvisende. Det er fleksible og behagelige at have på samtidig med, at de holder dine tæer varme og tørre.

Ridehandsker

Hænderne skal ligeledes holdes varme. Ellers bliver det svært at holde fast i tøjlerne. En vinterridehandske skal være vand og vindtæt, og må ikke være for tykforet. Hvis de er for tykke bliver det sværere at holde fast og have følingen med tøjlerne. Handsker med fleece er som regel tyndere og giver bedre bevægelighed. Vælg også nogle med grib, så tøjlen ikke smutter ud af hænderne.

Ridejakke

Overkroppen skal naturligvis også holdes varm. Vælg en varm vinterjakke til de koldeste dage og en varm vest til de knap så kolde dage.

Vinterdækken

Din hest skal selvfølgelig også kunne holde varmen vinteren igennem. Når rideturen er færdig og din hest igen skal på fold, kan du give den et vinterdækken på.

Så skulle både hest og rytter kunne klare sig igennem vinteren!