Råd til renovering af badeværelset

Badeværelset er for langt de fleste mennesker et ukompliceret rum. Det består af et toilet, en håndvask og en bruser eller et badekar. Når man skal renovere badeværelset, finder man dog ofte hurtigt ud af, at badeværelset er mere kompliceret, end man skulle tro. Det har en masse tekniske installationer, og det kan hurtigt blive dyrt.

Udskiftning eller renovering?

Når du skal have ombygget dit badeværelse, er det først og fremmest en god idé at undersøge, om du kan nøjes med en renovering eller om du har brug for en udskiftning. Med en renovering kan i mange tilfælde beholde enkelte elementer, eksempelvis fliser og håndvask. Ved en udskiftning er det alt, både armaturer, fliser og knager, der skiftes. Skal du have udskiftet hele badeværelset, er det en god idé at få råd af professionelle forhandlere af badeværelser – ser mere på aubo.dk.

Planlæg, planlæg, planlæg

Når du skal have fikset dit badeværelse, er planlægning et af de vigtigste elementer. Ved at planlægge, kan du både holde styr på materialer, omkostninger, opgaver der skal løses, færdiggjorte opgaver og tidshorisonten. Det vil altså være en god idé at lave lister over alle de handlinger og aktiviteter, der sker eller kommer til at ske, når du skal udskifte badeværelset, så du altid har styr på, hvor i processen, du er.

Gør-det-selv eller professionel hjælp?

Når du skal renovere badeværelset, skal du finde ud af, om du vil lade professionelle klare opgaverne, eller om du selv vil trække i arbejdstøjet. Hvis du selv vil renovere, er det vigtigt, at du har styr på den gældende lovgivning på området. Hvis du vil have professionel hjælp, kan du blandt andet få en VVS’er til at lægge rør og afløb og samtidig montere armaturer, vaske og toilettet. En elektriker kan være nødvendig, hvis du skal have lavet elinstallationer, og en murer kan støbe gulvet og lægge fliser.