Overvejer du et lån? – her er en oversigt over de forskellige muligheder

Står du – ligesom rigtig mange andre danskere – og har brug for ekstra råderum i din økonomi og derfor overvejer at tage et lån, kan det være en god idé at gøre sig nogle tanker og overvejelser inden. Derudover kan det desuden være smart at undersøge markedet, da der kan være mange penge at spare.

Hvilke typer lån, kan man tage?

Når du skal tage et lån, kan det være en god idé først og fremmest at overveje lånet i forhold til, hvad pengene skal bruges på, da der både er fordele og ulemper ved alle de forskellige lån:

Kviklån: Et kviklån er, som ordet antyder, et lån, man hurtigt kan få udbetalt til sin konto. Det kan eksempelvis være, hvis ens computer er gået i stykker, hvorfor man akut skal bruge en ny.

Forbrugslån: Et forbrugslån er et lån, man kan tage for at spæde til sit forbrug. Det kan eksempelvis være, hvis du har planer om at skulle holde en stor fødselsdag eller lignende arrangement, hvor du mangler lidt ekstra penge. Da det kan være lidt besværligt at skulle låne gennem banken, er det her en hurtigere og mere effektiv måde. Ønsker du en oversigt over de forskellige lånemuligheder, der findes, kan du trykke dig ind på dette website.

Rentefrit lån god løsning

Står man akut og mangler penge mellem hænderne til eksempelvis en ny vaskemaskine eller computer, kan det være en god løsning at undersøge, hvilke udbydere, der har rentefri lån, da man, som navnet antyder, ikke betaler renter på. Der findes rigtig mange udbydere, der tilbyder rentefri lån til førstegangs lånere, hvor man altså kun skal tænke på at kunne betale selve lånet tilbage. Låner man derfor 4.000 kr., skal man kun betale 4.000 kr. tilbage. Renten er dog ikke det eneste, man skal være opmærksom på. Ord som debitorrente, kreditomkostninger og ÅOP samt mangle flere vil med stor sandsynlighed være nogle, man oplever, og hvis man i forvejen ikke helt ved, hvad disse betyder, kan det være en rigtig god idé at få sat sig ind i de forskellige betydninger, så man sørger for at tage et lån, der passer bedst til ens behov.