Hjælp miljøet fra dit hjem

Det er nok gået de færreste menneskers næser forbi, at der i medierne og blandt politikere er stor fokus på, at man generelt set skal passe bedre på miljøet. Det siges, at det kan få fatale miljømæssige konsekvenser, hvis der ikke bliver lavet nogle ændringer i eksempelvis det generelle elforbrug verden over. Det kan dog for mange være en meget uhåndgribelig størrelse, som kan være svær at overskue som almindelig borger. Dog er der nogle helt basale ændringer man kan gøre i sit eget hjem, hvilket faktisk både hjælper miljøet men som endda også hjælper på ens egen økonomi

 

Penge at spare på hvidevarer

Udover at man kan være med til at hjælpe miljøet den rigtige vej ved at have styr på, at det er energivenlige hårde hvidevarer, man har i huset, er der faktisk også en del penge at spare på eksempelvis at skifte sit køleskab eller tørretumbler ud til en mere energivenlig en af slagsen. Som udgangspunkt vil man opleve, at det nok vil være dyrere at erhverve sig en energivenlig tørretumbler, men på den lange bane, er der faktisk penge at spare, da disse bruger langt mindre energi. Lige netop blandt tørretumblere er det de færreste, der bærer det bedste energimærke. De typer, der dog bærer de bedste energimærker, er dem, der hedder kondenstørretumblere, hvilket er den mest almindelige tørretumbler. Er du i tvivl om, hvorvidt I har en energivenlig tørretumbler i jeres husstand, eller ønsker du at investere i en ny, energivenlig tørretumbler, kan du finde dem her.

 

Overskuelig anmærkning

Som et forsøg på at begrænse lande i Europas elforbrug, har man indført energimærkninger af hårde hvidevarer. Det er altså en obligatorisk anmærkning, der samtidig er med til at få producenterne til at bruge mere tid og penge på produktudvikling således, at de i højere grad kan udvikle og producere energivenlige hvidevarer. Anmærkningerne viser, hvilken energiklasse produktet tilhører, hvor de forskellige energiklasser bliver anmærket fra F og op til A+++, der er den mest miljøvenlige klasse. På denne måde er det altså som forbruger blevet meget nemmere at se, om det er et energivenligt produkt, man har i sin husstand.