Et lynkursus i at flyve fra reden

Der er mange ting at tage hensyn til, når man for første gang skal til at stå på egne ben. At flyve fra reden er i mange unge menneskers øjne en drøm, der går i opfyldelse. Man forbinder processen med frihed, løsrivelse og modenhed. Man glemmer dog tit, at man bliver nødt til selv at baske med vingerne, for ikke at styrte imod jorden. Lige pludselig er der ikke nogen mor eller far til at tage sig af en. Man skal selv til at etablere sig, og der er derfor også en masse ting, der skal købes. Hurtigt bliver drømmen om frihed erstattet med virkeligheden omkring madlavning, rengøring og tøjvask. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad man skal købe, samt hvad tingene koster. Mange unge flytter også hjemmefra grundet en studieplads i en anden by, og skal derfor leve på SU. Budgettet er derfor også med til at gøre det besværligt at få købt ind til at flytte hjemmefra.

Hvilke køkkenting kan man ikke undvære?

Især i køkkenet finder man hurtigt ud af, hvor mange ting man egentligt har brug for i løbet af en dag. Man kan ikke bare gå ud i køkkenet og skære sig en bid brød, uden at man har købt sig en brødkniv. Man kan heller ikke lave en rekreation af mors frikadeller, uden at man har investeret i en stegepande. Man kan heller ikke smide steaken i en hvidløgsmarinade, uden at man har købt en hvidløgspresser til at presse hvidløgene med først. Det siger selvfølgelig sig selv, at man skal have tallerkener, bestik, glas, kopper osv., for at kunne flytte hjemmefra. Til gengæld er der nogle mindst lige så vigtige ting, som unge sjældent overvejer nødvendigheden af, før de lige pludselig står i en situation, hvor de mangler det: 

  • Opøsere – Man kan ikke bruge en normal ske, da det kan ridse stegepanden eller gryden. Man skal huske på, at en opøser der fungerer godt til ris ofte har svært ved at øse pasta op. Man skal derfor investere i flere forskellige opøsere.
  • Proptrækker – De fleste unge kan åbne øl med lightere, nøgler og flasker i dag. Men står man med en god flaske vin i hånden, er proptrækkeren den eneste mulighed.
  • Plasticbøtter – Det er nemt og billigt at lave mad til flere dage ad gangen, men hvad nytter det, hvis man ikke har noget emballage at fryse maden ned i?
  • Sakse – Køkkensaksen har mange forskellige funktioner, og er en stor hjælp i køkkenet. Alligevel glemmer mange unge at købe den.

Hvor kan jeg købe alle disse ting?

I stedet for at skulle gå i 10 forskellige butikker for at finde samtlige køkkenting, kan man bestille sit køkkengrej fra Gastrobutikken.dk. Her finder man køkkengrej & køkkenudstyr online. Gastrobutikken.dk har samtidig opdelt køkkenudstyret efter kategorier, hvilket gør det enkelt at navigere rundt på siden. Er SU´en næsten brugt op, kan det anbefales at købe en demodeal eller at tjekke tilbudssektionen ud.