En mere alsidig 10. klasse end i folkeskolen

Uddannelsesmulighederne er mange, og når folkeskolen er afsluttet, kan du gå et væld af retninger. Det kan være helt overrumplende, og måske føler du dig slet ikke klar til at træffe en beslutning endnu. Her er 10. klasse en suveræn måde at bruge et år på. Her får du mulighed for at udvikle dig mere, udforske fag, kreativitet og viden og blive mere afklaret med, hvilken retning du ønsker at tage. Hvad end du tager 10. klasse som et år at forberede dig i, eller om det er for at blive mere afklaret, så kan Hotel- og Restaurantskolen tilbyde en 10. klasse, der er meget afvekslende. Der er stor forskel på en 10. klasse i folkeskolen og den, der tilbydes her.

Nye oplevelser og praktiske erfaringer

En 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen inkluderer suverænt mange nye oplevelser og praktiske erfaringer, som kan være en fantastisk afveksling fra dagligdagen i folkeskolen. Her er en 10. klasse lige så adgangsgivende som fra folkeskolen, og du undervises i en lang række af samme fag. Der er dog større mulighed for nye oplevelser, fordybelser og erfaringer her.

Her arbejdes der meget målrettet med bæredygtighed, økologi og sundhed, og denne 10. klasse vil derfor klæde dig godt på indenfor disse emner. Din faglighed vil være forbedret, du vil kunne bidrage yderligere til en grøn fremtid for verden, og denne højaktuelle viden kan blive en perfekt indgangsvinkel til fremtidig uddannelse for dig.

Tre forskellige 10. klasser

Når du vælger en 10. klasse her, kan du vælge og vrage mellem tre typer – EUD10, GYM10 og EUX10. Den førstnævnte er målrettet dig, der gerne vil læse videre bagefter, men trænger til at blive bedre i bestemte fag. Her får du også mulighed for praktisk erfaring, som du eksempelvis opnår igennem køkkenarbejdet.

GYM10 er specielt rettet mod de boglige fag, og den er forberedende til en videreuddannelse på gymnasierne. EUX10 er specielt rettet mod erhvervsuddannelserne. Derfor kan du frit vælge mellem disse tre typer af 10. klasse, alt afhængig af hvilken vej, du ønsker at gå.