Elscooter for begyndere: Tips til køb af elscooter

Står du i den situation, at du grundet gangbesvær eller smerte i kroppen har brug for lidt hjælp til at komme frem og tilbage i hverdagen, er elscooteren en god løsning. Er konceptet stadig lidt nyt for dig, og har du brug for lidt råd eller inspiration til, hvad du skal gå efter, når du kigger på forhandlernes mange elscootere, får du i denne lille guide et par råd, som du kan benytte dig af.

Overvej dit budget

Elscootere kommer i både høje og lave prisklasser, og derfor er det også muligt at finde en i din prisklasse. Som bekendt går kvalitet og pris dog hånd i hånd, og derfor koster det også lidt mere, hvis du skal have en elscooter, der holder længe og er mere behagelig at køre på. Gør derfor op med dig selv, hvor meget du vil bruge på den. Overvej i den forbindelse hvor meget, den skal bruges og til hvad. Skal den kun bruges engang imellem kan det være fint med en elscooter i den lidt billigere ende af skalaen, men skal den være en fast bestanddel af din hverdag og køre lange ture, er det en god idé at investere i en bedre model. Gå med andre ord ikke på kompromis med dine behov, når du overvejer dit budget. Mange vælger at købe deres elscooter på afbetaling, så der hverken gås på kompromis med kvaliteten eller budgettet.

Overvej din sikkerhed

Sikkerheden er et vigtigt punkt, når du skal investere i en elscooter. Først og fremmest er det vigtigt, at elscooteren er CE mærket, så du kan vide dig sikker på, at den lever op til EU’s lovgivning, så elscooteren ikke udgør en fare for dig. Dernæst er det også vigtigt, at du er sikker i trafikken på din elscooter. Køb en elscooter, der har gode lygter og eventuelt reflekser rundt omkring, så du ikke bliver overset i trafikken. Derudover er det en god idé med en elscooter, hvis instrumentbræt er nemt at styre og finde rundt i, så du ikke kommer til at lave fejl under din kørsel.