Det bedste bådudstyr til ethvert budget

Uanset om du er en erfaren eller nybegynder, er der visse bådudstyr, du skal have i din båd. Dette handler ikke kun om at have det grundlæggende som en ildslukker og en tørboks, men det inkluderer også ting som en bungee dock line og vipper.

Fiskerbåde til alle formål

Uanset om du er ny inden for fiskeri eller en erfaren professionel, vil køb af den rigtige fiskerbåd til alle formål sikre, at du får mest muligt ud af din tid på vandet. Der er mange gode muligheder at vælge imellem, så sørg for at vide, hvad du leder efter, før du køber en ny båd.

En af de bedste funktioner i en fiskerbåd til alle formål er dens evne til at rumme flere personer. Disse både er perfekte til familier på udkig efter en weekend med sjov på vandet. Disse er normalt 3,5 til 6 meter lange og kan rumme op til fem personer.

Typisk inkluderer fiskerbåde til alle formål funktioner som stangholdere, livewells og påhængsmotor. Flere modeller har en forrude. Dette vil forhindre dig og dine passagerer i at blive fanget i en stærk vind.

Ildslukker

NFPA 10 kræver, at ildslukkere er i god og brugbar stand. Det kræver også registrering og månedlig visuel inspektion. NFPA 10 er mere velegnet til kommercielle fartøjer, men kystvagten har vedtaget en “god og brugbar” standard for fritidsfartøjer.

Uanset om du er en erfaren eller nybegynder, er der visse bådudstyr, du skal have i din båd. Dette handler ikke kun om at have det grundlæggende som en ildslukker og en tørboks, men det inkluderer også ting som en bungee dock line og vipper.

Kystvagten ændrer reglerne for brandslukkere for fritidsfartøjer. Kystvagten forventer, at de nye krav vil lette den lovgivningsmæssige byrde for fritidsfartøjssamfundet. Omkostningsbesparelserne kommer fra at eliminere unødvendige lovkrav og nem vedligeholdelse.

De nye regler træder i kraft den 20. april 2022. De er baseret på Underwriters Laboratories (UL) brandslukkerbetegnelser og vil erstatte de gamle Coast Guard vægtbaserede ratings. I mellemtiden er ejere af fritidsfartøjer blevet ansat for indeværende år. Kystvagten planlægger at lave yderligere informationskampagner for at uddanne fritidssejlere.

Gyro kompas

Uanset om du er en sejlsport entusiast eller en professionel, skal du forstå, hvordan et Gyro Compass fungerer. Gyrokompasser bruges til at styre et skib. De er baseret på grundlæggende fysiske love. Gyrokompasset bruger friktion og inerti til at detektere bevægelse. Det virker ved at imødegå skibets nord-syd bevægelse. Derfor er det vigtigt at stabilisere kompasset, især når fartøjet gaber.

Et gyrokompas består af et hjul, der drejes med høj hastighed. Hjulet er et gyroskop og understøttes af lejer. Det har også et sensorelement, der registrerer krøjebevægelse. For at opnå den krævede nøjagtighed skal kompasset kalibreres periodisk. Kompasset skal også testes mod et magnetisk kompas.

Vipper

At vælge den rigtige vippe til din båd kræver overvejelse af forskellige faktorer. Vipper fås i tre hovedkategorier: fleksibel, stiv og platform. Hver enkelt har sit eget sæt egenskaber og funktioner. Det er vigtigt at vælge det bord, der passer bedst til dine behov og budget.

Fleksible vipper giver dykkere en fjederlignende handling, der giver dem mulighed for at hoppe. De tillader også dykkere at drive sig længere ud fra brættet. Et fleksibelt bord er dog muligvis ikke egnet til børn.

Stive vipper tilbyder stort set ingen fjeder. De er stabile og robuste, og deres hovedformål er at hoppe. De er også nemme at gå fra borde fra.

Tørre kasser

At have en tør kasse om bord på en båd er et must for at holde genstande sikre mod fugt. Uanset om du planlægger en fisketur eller camperer i vildmarken, kan den rigtige tørboks hjælpe med at sikre, at dine ejendele forbliver tørre. Disse kasser fås i forskellige størrelser og materialer, fra aluminium til plast.

De bedste tørre kasser er dem, der er vandtætte og tilbyder organisation. Dette kan omfatte surringsremme, udtrækshylder og indvendige skillevægge. Hvis din tørre kasse er til elektronik, skal du kontrollere, om der er en vandtæt pakning.

De mest almindelige materialer, der bruges til at fremstille tørre kasser, er plast og aluminium. Aluminium er mere holdbart, mens plast normalt er billigere.

Bungee dock linje

At have en dock line er afgørende, hvis du vil holde din båd stabil under fortøjning. En god dock linje er lavet af robuste materialer, der vil vare i årevis.

Dock linjer er en type reb, der bruges til at binde både og andre vandfartøjer. Disse reb er holdbare og nemme at bruge. Dock linjer kommer i forskellige størrelser, og er velegnede til små og mellemstore både.

Dock linjer er lavet af en bungee ledning inde og PE flettet reb på ydersiden. De er nemme at binde og strække op til 55 fod. De er også lavet til at modstå saltvand og UV-stråler.