5 tips til at spare penge i hverdagen

Med en smule bevidst og ansvarlig adfærd i husholdningen kan man faktisk spare rigtig mange penge i løbet af et år. Her er 5 tips til at få et ekstra plus på kontoen.

  1. Vask ansvarligt

Du kan gøre rigtig meget i forbindelse med din tøjvask for at spare penge. En af dem er, at du kan købe en energivenlig vaskemaskine, der ikke bruger så meget strøm og vand. Moderne maskiner kan også selv dosere vaskemiddel. Hvis du vil spare penge på vaskemiddel, kan du også bruge en vaskebold.
Vask kun dit tøj når det rent faktisk er beskidt eller lugter, og fyld altid maskinen godt op.

  1. Køb stort ind

Væn dig af med at gå i supermarkedet flere gange om ugen. Det resulterer ofte i, at man handler meget lystbetonet i stedet for at være rationel og fornuftig. Gør det i stedet til en vane at handle en gang om ugen og hold dig så til din indkøbsliste.

  1. Gør hverdagen nem for dig selv

Hverdagen er travl og hektisk. Når den er det, er det ofte nemt at falde til takeaway, nemme og dyre madpakkeløsninger eller hurtige køb i supermarkedet. Hvis du bruger lidt tid på at forbedrede dig i weekenderne og mere afslappede perioder, vil det være meget nemmere at stå imod de mange dyre køb. Frys aftensmadsportioner ned, og forbered ting til madpakken i weekenden.

  1. Brug ’naturlige’ rengøringsmidler

Mange rengøringsmidler er virkelig dyre og indeholder unødvendige kemikalier. Mange ting kan faktisk gøres rent med eddike, citron, natron og brun sæbe i ny og næ. Der findes et utal af tips og tricks på nettet til at gøre rent uden skrappe rengøringsmidler.

  1. Tag vand og kaffe med hjemmefra

Når du skal i skole eller på arbejde, er det dumt at købe vand og kaffe. Tag i stedet med hjemmefra i en fin termokop og en vandflaske.