4 tips til at gøre dit CV mere attraktivt

Et flot og indbydende CV er første skridt på vejen mod en mere succesfuld jobsøgning. Hvis det alligevel virker som en jungle at finde rundt i, kan du læse med her for at få gode tips og tricks.

 

Overvej indholdet grundigt

Når du skal udforme et godt CV, er det en god idé at lægge vægt på, hvad virksomheden vil få ud af dine kompetencer og kvaliteter, hvis de vælger lige netop dig som det nye ansigt på arbejdspladsen. Du kan vælge at indlede dit CV med en faglig profil på cirka 5 linjer, hvor du beskriver, hvad du kan bidrage med i forhold til de kompetencer, arbejdsgiveren efterspørger. Det er vigtigt, at du vinkler din tekst efter den stilling, du søger ansættelse i. På den måde har du også mulighed for at overbevise en potentielt kommende arbejdsgiver om, at du er den rette til jobbet, selvom din uddannelse eller erfaring måske peger i en lidt andet retning.

 

Personlighed og fritidsinteresser

Det kan både være en fordel og en ulempe at bruge spalteplads på at beskrive, hvad du laver i din fritid. Men det er alt sammen med til at give en potentielt kommende arbejdsgiver et fuldt indtryk af, hvem du er som person. Du kan samtidig nævne dine mest attraktive personlige kvaliteter, så læseren får en god og dækkende opfattelse af din personlighed.

 

Sprog og IT-kendskab

Det er desuden en god idé at overveje, hvor meget du vil fortælle om IT- og sprogkundskaber. Hvis de er relevante for det job, du søger, er det selvfølgelig helt oplagt at nævne dem. Hvis du er nyuddannet kan du med fordel skrive en kort præsentation af dit speciale eller afgangsprojekt, dine vigtigste projekter og eventuel praktik.

 

Brug tid på layout og design

Arbejdsgivere bruger sjældent særlig lang tid på at læse et CV igennem. Derfor kan du med fordel udforme dit CV i et enkelt og overskueligt layout, der er med til at gøre dit CV langt mere letlæseligt. På den måde er du sikker på, at arbejdsgiveren får alle de vigtige informationer med. Derudover er det vigtigt, at du bruger et layout, der passer til dig og det førstehåndsindtryk, du gerne vil give. Hvis du gør brug af en CV-skabelon, får du inspiration til, hvordan du kan udforme dit CV i et lækkert layout.