Vælg en god vugge og få et glad barn

Mange forældre kan have svært ved at vælge en babyseng til den lille, når de skal indrette børneværelset til det kommende nye familiemedlem – og ofte er det også noget af en jungle at navigere i. Det er vigtigt at sengen er af høj kvalitet, da en baby bruger mange af døgnets timer på at sove. Samtidig afhænger valget af babysengen meget af forældrenes ønsker og indretningsstil, da de kan fås i mange forskellige farver, materialer, designs og modeller.

En fordel ved at vælge en vuggekan være, at den bliver en hyggelig tilføjelse til børneværelset. Desuden kan barnet, i en vugge, opleve nærhed og tryghed, da den tætte plads indeni vuggen omslutter barnet, så det minder om den rare tilværelse i moderens mave. Særligt helt små babyer har behov for at mærke, at der er noget omkring dem, og de bryder sig ikke om at ligge og ”flyde” midt i en alt for stor seng. Hvis man vælger en lille vugge, kan det være muligt at transportere den rundt i huset, alt efter hvor man har behov for at den og barnet er.

Nogle vugger står fast på et stativ eller har hjul, og andre vugger hænger fra et stående stativ. Nogle vugger kan derudover sættes fast i loftet eller fra en dørkarm med et specielt beslag eller krog. På denne måde kan man sætte vuggen i ”sving”, så de vuggende og rolige bevægelser kan være med til at berolige et uroligt barn. Dette anbefales særligt til børn med kolik. 

Når du skal sætte vuggen op i børneværelset, er det smart at tænke over højden på vuggen, da man løfter barnet op af vuggen mange gange på en dag. Selvom barnet ikke er tungt, kan det være en hård prøvelse for ryggen, hvorfor det er bedst, hvis vuggens bund er i din hoftehøjde, så du får den bedste arbejdsstilling.