Udvid barnets sprog gennem sang

Vil du lige som så mange andre gerne have, at dit barn lærer mest muligt gennem sin opvækst? Så burde du måske begynde at synge sammen med samt for dit barn. Læs mere om det her.

 

Danske sange

De kære små bringer så meget glæde med sig, og som forældre vil vi gerne gøre det bedste, vi overhovedet kan, for at de får en så god, lykkelig og lærerig opvækst som muligt. Og det kan nogle gange være en udfordring. Der findes i dag et utal af gode råd og vejledninger til, hvordan man opdrager sit barn bedst, og det kan derfor være en jungle at finde rundt i de mange gode råd og ligeledes at finde ud af, hvilke man rent faktisk skal vælge at benytte sig af til lige netop sit barn. Alle er forskellige, og derfor kræves der også forskellige initiativer gennem opvæksten.

 

Én ting er dog sikker – og det er uanset hvilket barn, vi har med at gøre. Og det er, at musik og sang er sundt for barnet. Musik og sang kan være med til at udvikle barnet i en meget tidlig alder og faktisk også meget tidligere, end de fleste lige går rundt og er klar over. Og derfor er de faktisk positivt, når børn vokser op med forældre, der hører musik, spiller musik for dem og i det hele taget gør musikken til en del af hverdagen for dem.

 

Sang kan hjælpe med barnets taleforståelse. Og det er særligt relevant, hvis sangene i første omgang er på dansk, da barnet så vil have lettere ved at forstå, hvad der foregår. Gennem sangen lytter børnene til ordenes lyde, hvordan de sættes sammen, og også hvilken betydning det har. Og det er en god måde, hvorpå man tidligt kan være med til at styrke barnets sprog.

 

Lær de sange du selv sang som barn

Mangler du inspiration til, hvilke danske sange du skal synge for dit barn. Så finder du en liste over de mest populære her. Mange af de danske sange kan du måske selv huske fra din barndom.