Sommerterrassen starter med rene fliser

Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Og det betyder, at der skal kæles for sommerterrassen. Men hvor starter man ovenpå vinter og vådt vejr, som har sat sine spor på den engang så flotte terrasse?

Jo, man starter fra bunden. Med fliserne.

Er du også ramt af flisepest op til sommersæsonen?

Personligt er jeg træt af grimme fliser. De ligger lige der, foran huset, og sender helt forkerte signaler. Alger, svampe og andre mikroorganismer har tydeligvis haft en fest og formeret sig på både kryds og tværs.

Nu er gode råd dyre, for svampen skal fjernes – men alle råd er tilsyneladende ikke brugbare?

Pas på med hvordan du renser fliserne

Bedst som man troede, at stenfliser kunne klare lidt af hvert, bliver man overrasket, når det kommer til flisepest.

Jeg var klar til at tage en kost med hårde børster og så ellers skrubbe flisepesten af, men det er tilsyneladende noget af det værste, man kan gøre. Og bruger man sand dertil, bliver det endnu værre.

Der sker nemlig det, at når man skrubber hårdt mod fliserne (særligt hvis man også bruger sand, der kan risikere at slibe yderligere), så skaber man små ridser og riller i dem. Og på trods af at disse er meget små og næsten ikke kan ses med det blotte øje, så er det gode avlesteder for mikroorganismer, hvilket betyder, du ikke fjerner flisepesten, man redder sengen op for den. De ridser og riller, du laver, er nemlig perfekte miljøer for organismerne.

Nøgleordet for rengøring af fliser bliver derfor: det rette udstyr.

Brug en professionel

Hvis du vil sikre dig at din flisepest forsvinder helt og alle mikroorganismer dræbes, uden at du skader dine fliser, og risikerer at skabe bedre vækstforhold, skal du ringe til en professionel.

De gør brug af bløde børster og rensemidler, der fjerner flisepesten uden at skade dine sten. Desuden forebygger de ved at imprægnere fliserne, når de igen er tørre, hvilket holder flisepesten på afstand så lang tid som muligt.

For din egen skyld bør du derfor kontakte en professionel, hvis du ønsker et vedvarende resultat, hvor du ikke risikerer at gøre dig selv en bjørnetjeneste.