Skal jeg rejse i mit sabbatår?

Efter gymnasiet drager mange unge mennesker på dannelsesrejse ude i den store verden. Mange tager til østen, hvor særligt Australien, Bali og New Zealand er attraktive destinationer. Det er ikke alle, som tager afsted. Nogle frygter lidt den lange tur, mens andre ikke kan se den store fidus ved at rejse. Her på siden vil vi gennemgå nogle af de tanker, som mange unge sidder med. Vi vender for- og ulemper ved at tage af sted. Billigsteafbudsrejser.dk har skrevet denne artikel.

En oplevelse for livet

Uanset om du rejser i 3 måneder eller et helt år, så vil du uden tvivl få en oplevelse for livet. Det bør du tænke over. Det er nemlig ikke lige altid, at man har muligheden for at tage et år ud af sit liv og tage på en rejse. Samtidig så kan man ikke undgå at udvikle sig markant under sådan en tur. Selvom du rejser med andre, så lærer du at løse uforudsete problemer, forstå andre kulturer og bare at nyde tilværelsen. Det at opleve og leve i andre kulturer er en virkelig berigende oplevelse, som alle ung bør få. Bliver man godt op i 20’erne, er det ikke sikkert, at man på samme måde kan tage tid ud af kalenderen. Det kan man heller ikke, hvis man får børn.

Skal jeg rejse alene eller med venner?

Nogle rejser afsted alene, mens nogle tager på planlagte ture fra rejseselskaber. Ønsker du at bruge din rejse som et tænkerum, hvor du arbejder med dig selv og tænker over, hvad fremtiden skal bringe, så kan du med fordel rejse alene. Dog er det også fantastisk at have nogle at dele så store oplevelser med, så har du nogle venner/veninder, som også skal rejse bør du overveje at rejse sammen med dem. I kan også mødes under rejsen, hvis I gerne vil til de samme destinationer. At være på den anden side af Jorden helt alene kan være mentalt hårdt, og derfor skal man kunne være i sit eget selskab, hvis man skal rejse selv. Er du bare det mindste i tvivl, om du er i stand til at rejse selv, så bør du nok prioritere at rejse sammen med andre.

Arbejde eller ikke arbejde?

Skal jeg arbejde eller ej? Mange unge rejser med det formål at lave frivilligt arbejde mens andre laver lønnet arbejde. Skal du afsted i en længere periode kan du arbejde, hvis du gerne vil blive klogere på kulturen. Dog skal du også være opmærksom på, at der nok ikke bliver ligeså lang tid til at nyde kulturen i landet, men til gengæld lærer du landet at kende på en helt anden måde. Og vil man gerne have noget værdifuldt på sit CV, så er arbejdsplads i udlandet bestemt at overveje. At vise at man kan tilpasse sig og arbejde under en anden kultur er guf for mange arbejdsgivere. Tager du rejsen for oplevelsen og ønsker at bruge tid på at surfe, dykke og så videre, så bør du se, om du ikke kan slippe uden om arbejdet.