Sådan skaber du mere plads i hjemmet

Du tager på ferie og tager en souvenir med hjem. Du holder fødselsdag og får en gave. Du tager ned i byen og bliver lige nødt til at købe endnu en ting. Efterhånden har du samlet så meget sammen, at boligen snart er ubeboelig. Det flyder med genstande, minder og nipsting i hvert hjørne, afkrog og kvadratmeter. Det kan ikke blive ved sådan til evig tid og på et tidspunkt, bliver du nødt til at give slip på nogle af alle tingene. Det kan dog føles forkert eller dårligt blot at smide tingene ud. Det kan jo være de har en vis værdi – både fysisk og psykisk. Heldigvis eksisterer der en række måder, hvorpå du kan give boligen mere ånderum, men uden at du taber luften af at skulle smide ting ud.

Skil dig af med din boligs indhold på en fornuftig måde

Først gælder det om at opdele sagerne i, hvad du gerne vil skille dig af med, og hvad du ikke kan undvære lige nu. Det er en fordeling, som kun du kan lave. Overvej om tingene har betydning for dig – gør de dig glad? Gør de din hverdag bedre/nemmere? Har de en dybere emotionel betydning? Herefter kan du skille dig af med de andre ting på følgende måder:

  • Hvis du stadig er i tvivl, om nogle sager helt skal væk, kan det løses på en midlertidig måde: Lej et depotrum. Et depotrum kan fungere som et limbo for dine sager, imens du vurderer, om de helt skal væk, eller du vil bringe dem tilbage på et senere tidspunkt.

  • Donér dine ting. Hvis du vurderer, at visse af dine ting kan blive hjælpsomme for andre, kan du vælge at donere dem. Du kan f.eks. donere tøj til din lokale tøjcontainer eller donere diverse brugbare genstande til et herberg eller fattige familier.