Hvor mange penge gemmer dit loft på?

På loftet sidder nissen… dejlig varmt og med en god slat af dine penge, medmindre du allerede har fået efterisoleret dit loft. For hvis du ikke har en ordentlig isolering på dit loft, så ryger varmen lige ud i den blå luft, og du ender med at komme til at bruge alt for mange penge på varmeregningen. Penge som også ryger lige ud i den blå luft. Og det er da ingen grund til.

Derfor skal du loftisolere

Loftet burde udgøre den øverste del af, hvad man kalder husets klimaskærm. Det vil sige et slags værn, hvor varmen ikke kan slippe igennem. Loftisoleringen består enten af glasuld eller papiruld, som blæses ind på loftet. Loftisolering med papiruld består af en cellulose isolering, der er behandlet med en ikke-giftig kemi. Det kan optage og afgive det fugt, der kommer nedefra, og så er det faktisk også brandhæmmende. Det er også resistent for svamp og skimmelangreb.

Der er indtil flere goder ved at loftisolere. Når du loftisolerer, sparer du for eksempel ofte over 25% på varmeregningen. Du får også lettere ved at varme huset op, og dit indeklima bliver forbedret. Når du skal sælge dit hus igen, så er dit hus faktisk også mere værd, hvis du får loftisoleret, og energimærkningen på huset bliver højere. Og ja, så skåner du også miljøet i processen, fordi du får reduceret udslippet af CO2. Den eneste ulempe er, at du skal betale for at få loftisoleringen lavet. Men på længere sigt vil du spare penge. Og du kan endda søge om tilskud til loftisoleringen fra energiselskaber, og du kan også benytte dig af håndværkerfradraget. Desuden er du fri for selv at skulle løfte en finger og for at skulle begive dig ud i isoleringsfaget. Det er der heldigvis professionelle til.