Hvem kan optage et SMS lån?

Kan jeg få lov at optage et SMS lån? Har du stillet dig selv det spørgsmål, så er denne artikel noget for dig. Vi behandler nemlig nogle af de krav, som du skal overholde, for at kunne blive godkendt til at tage et SMS lån.

Hvem bliver godkendt?

Ønsker du at tage et SMS lån, er det ikke det sværeste lån at blive godkendt til. Mange ansøgninger bliver nemlig godkendt per automatik på baggrund af den information, du har givet låneselskabet. Dette forklarer også den korte svartid. Et SMS lån er sjældent mere end 10.000 kroner, og derfor bliver ansøgningerne ofte godkendt. Dermed ikke sagt, at du kan have en stor gæld og så bare blive godkendt. Der er stadig krav. Den almindelige dansker med styr på økonomien vil dog i langt de fleste tilfælde blive godkendt. I afsnittet neden for behandler vi nogle af de krav, du skal opfylde for at blive godkendt. Ellers kan du også læse mere på hurtiglaanene.dk.

Hvilke krav skal jeg opfylde?

Vi gennemgår her nogle af de typiske krav, der er ved SMS lån. Bemærk at dette er de mest gennemgående. Der kan være særlige krav hos nogle låneselskaber.

  • Minimumsalder

Du skal mindst være 18 år, hvis du gerne vil optage et SMS lån. Dog er det de færreste udbydere, der låner penge til folk på 18 år. Der bliver som regel krævet, at du er minimum 20 år. Nogle udbydere har strengere krav og kræver en alder på 25 år. Du vil altid kunne tjekke, hvad minimumsalderen er, inden du ansøger.

  • Dansk statsborgerskab

Du skal være dansk statsborger og have din folkeregisteradresse i Danmark. Dette er et gennemgående krav hos udbyderne. Bemærk at nogle udbydere har yderlige krav til dig. Det kan for eksempel være, at din adresse ikke må være skjult.

  • Fornuftig indkomst

Dette punkt afhænger meget af, hvor mange penge du ønsker at låne. Ved høje lån vil du oftest skulle vedhæfte din seneste årsopgørelse eller dine seneste lønsedler. Ved de mindre lånebeløb, er det dog ikke altid et krav. Når udbyderne af SMS lån stiller disse krav er det fordi, de gerne vil vurdere hvad sandsynligheden er for, at de får deres penge igen.

  • NEM ID

Låneaftalerne bliver altid underskrevet og godkendt med NEM ID. Hvis du ikke har et NEM ID, kan du altså ikke optage et SMS lån. Vil du stadig gerne optage et SMS Lån, skal du anskaffe dig et NEM ID.

  • Ingen registrering i skyldnerregistre

Et andet gennemgående krav er, at du ikke må være registreret i skyldnerregistre. De mest kendte herhjemme er RKI og Debitorregistret. Virksomhederne bruger disse registre, inden de indgår en købsaftale med en kunde. I sig selv er dette egentlig også et fint kriterie for dig, da du så ikke kan stifte yderligere gæld. Du skal fokusere på at betale din nuværende.
Som du kan læse, så er der en række krav, du skal opfylde som låntager. Husk at kravene fra selskab til selskab kan variere. De oplistede krav her er de mest gennemgående.