Gør din bolig mere energirigtig og spar penge

Der er mange gode grunde til at spare på energien. Altså den, der holder dit hus varmt. For mange er den bedste at energi er dyrt, og varmeregningen kan være en stor post i budgettet. Det kan også være bekymringer for miljøet, hvor energiforbrug som bekendt er en stor CO2 synder. Her kommer derfor nogle gode råd til at gøre din bolig mere energirigtig.

Hold på varmen

En af de vigtigste faktorer for at holde energiforbruget nede, er selvfølgelig at udnytte energien bedst muligt. Det gør du blandt andet ved at sørge for at holde varmen inde i huset. Der er absolut ingen grund til at fyre for gråspurvene. Og det er et velkendt faktum, at varme søger opad. Derfor giver det rigtig god mening at sørge for, at dit loft og tag er godt isoleret. Hvis du er i tvivl om hvor godt isoleret dit tag er, så er det et godt pejlemærke at kigge på dit tag, når der falder sne. Der skal helst kunne lægge sig et fint lag sne på dit tag uden at smelte. Så hvis dit tag bliver vådt i stedet for hvidt, skal du have efterisoleret. Du kan med fordel se mere hos Dansk Tagbyg om, hvordan du bedst muligt isolerer dit loft og tag.

Gratis energi fra solen

Det er selvfølgelig en investering i opstart, men med solceller på taget, får du leveret gratis strøm året rundt, i mange år frem. Det er både en besparende og energirigtig løsning at få strøm fra solen. Med nul CO2 udledning kan du nyde varmen fra en elradiator med god samvittighed. Og bliver der produceret mere strøm, end du selv kan bruge, sælges det til det offentlige energinet. Dermed har du bidraget til den energivenlige strømproduktion, mens det samtidig giver plus på kontoen.