Giv hunden et lykkeligt liv

De mennesker, som har et kæledyr, vil nok nikke genkendende til, at de nærmest er som børn for dem. De betyder alverden, og man bekymrer sig derfor meget om deres ve og vel. Man skal huske på, at ligesom med menneskebørn så skal hunde også vide, hvad der er rigtigt og forkert, de skal have ordentlig kost og motion, selvom det måske ikke lige er det hunden har lyst til i den pågældende situation. For det skaber nogle gode vilkår og et sundt helbred, som giver et langt liv uden for mange skavanker.

Masser af kærlighed og varme

Heldigvis er de fleste mennesker gode til at give dyr masser af kærlighed og varme, som gør dyrene trygge. Og det er i høj grad med til at skabe et tæt bånd mellem dig og dit kæledyr. Hunden er et af de kæledyr, som ”kræver” mest opmærksomhed fra ejeren. Så det kan også være et stort arbejde, men til gengæld får I et helt særligt forhold sammen, som er tættere end ved andre kæledyr. Det er derfor hunden kaldes for menneskets bedste ven.

En måde hvorpå man kan forkæle sin hund er med snacks, godbidder og hundelegetøj. Du kan være godt dækket ind med disse godter hver måned. Det vil gøre din hund glad og aktivere den.

Husk på at din hund skal have sund og nærende kost, så den har energi, og dens fordøjelsessystem fungerer som det skal. Derfor nytter det ikke noget kun at give den rester af aftensmaden, som består af kød og brun sovs. Det er ikke nok. Og det er det i øvrigt heller ikke for dig.

En hund skal aktiveres

Hunde har det tilfælles, at de bruger deres snude til at udleve deres kreativitet med. Hunde lærer gennem leg, og derfor er en god idé at lege med den, eller skabe rum for at lege, når den er alene hjemme. Idéer til lege, hvor hunden især skal bruge dens næse og hjerne på samme tid, er:

  • Brug godbidder til at lege med hunden. Øv hundekunstner med hunden, hvor hunden skal bruge sin lugtesans. Det kunne være at få hunden til at blive siddende, mens du ligger godbidder rundt omkring i huset, som den efterfølgende skal finde. Når du har lagt godbidderne, kan du sige ”søg”, og hunden kan gå i gang.
  • Brug aktiveringslegetøj hvor der kan være godbidder i an kan få en bold til hunde med huller i, hvor hunden skal forsøge at få godbidderne ud. Den kan hunden sagtens lege med, når den er alene.

Er det en hvalp, skal man passe på ikke at gøre det for svært for hunden, for så giver den op. Husk i øvrigt at give din hund masser af motion og frisk luft.