eSport efterskole kombinerer gaming og sund livsstil

I takt med at eSport bliver mere og mere populært i Danmark og på verdensplan, kommer der stadig mere fokus på, hvordan en aktiv og sund livsstil kan forbedre spillernes præstationer. Det kræver mange timers træning foran computerskærmen for at blive dygtig til eSport. Derfor er det vigtigt at være fysisk aktiv og holde kroppen ved lige, når du ikke gamer.

 

At eSport ikke ligefrem er noget, der er forbundet med fysisk aktivitet, er noget, som eSport efterskolerne er opmærksomme på. Mange af skolerne har fitness som et tilbud til deres eSport-elever, og på nogle skoler er fysisk træning en obligatorisk del af skoledagen for de elever, der har valgt gaming som linjefag. Måske lyder det lidt irriterende med tvungen træning. Men du vil hurtigt opleve, at din koncentration ved computeren bliver bedre, hvis du har styrketrænet eller fået løbet en tur.

 

Drømmer du om at blive professionel gamer en dag? Så kan du her læse nogle gode råd til, hvordan en sund livsstil generelt kan forbedre din spilleteknik og præstation foran skærmen.

 

Stop med at ryge

De fleste unge ved, at det er usundt at ryge. Men måske tænker du ikke over, at rygning faktisk kan modarbejde din drøm om at blive en dygtig gamer. Smøgerne gør, at du sover en smule dårligere og lettere for hovedpine. Det påvirker din præstationsevne – som heller ikke ligefrem topper, hvis du spiller, mens du har rygetrang.

 

Skal du starte på efterskole med eSport som linjefag, så udnyt muligheden for samtidig at stoppe med at ryge. De fleste efterskoler er røgfri og tillader altså ikke rygning på skolens område. Og nogle efterskoler har ovenikøbet en rygestopkonsulent ansat, som du kan få hjælp hos.

 

Gå tidligt i seng

Det kan være fristende at blive længe oppe eller rende på nattebesøg og drille de andre, når man er på efterskole. Er du ambitiøs med din eSport, så er det nu en meget god idé at få din søvn. Teenagere har faktisk brug for mere søvn end voksne. Så måske er det ikke så underligt, hvis du stadig føler dig træt efter 8 timer i drømmeland.

 

Får du ikke sovet nok, vil trætheden påvirke din koncentrationsevne, din motorik og din præstation i det hele taget. Holder I LAN-hygge på værelset om aftenen, så husk at lufte ud, inden I går i seng. Frisk luft forbedrer søvnen og udluftningen sikrer, at I ikke sover for varmt. Det kan nemlig også give dårlig søvn.