Dette gør du med jeres gamle børnetøj

Børn vokser hurtigt, og selvom de fleste af dem leger vildt og voldsomt, er det ikke alt deres tøj, der bliver slidt eller ødelagt, før de vokser ud af det, og det kan føles mærkeligt at smide ganske almindeligt og godt tøj ud, bare fordi der er gået et par måneder for meget. Det behøver du heldigvis heller ikke, og i nogle tilfælde kan du endda tjene penge.

Særligt hvis ud har købt børnetøj i den lidt dyre ende og i god kvalitet, er der nemlig ret stor sandsynlighed for, at folk vil være villige til at betale en smule online, hvis du lægger det op i større mængder på en af de efterhånden utallige markedspladser for tøj, der findes i både en dansk og en international kontekst online.

Doner til enten venner eller butik

Er det børnetøj du sidder inde med af knap så god karakter, eller orker du bare ikke at gå igennem alle de trin, det kræver for at sælge online med kun ret minimal profit for øje, så kan du imidlertid også bare donere alt tøjet til en lokal genbrugsbutik. Der vil det næsten med garanti blive taget imod med glæde, og de kan bruge langt størstedelen, medmindre det er alt for slidt.

Kender du en familie i dit netværk, som har børn en smule yngre end dine, kan du også vælge at lade det gå i arv til dem. Mange familier har for eksempel en ordning, hvor de sender hele poser af børnetøj videre til den anden, hvorefter familien udvælger det, de kan bruge til deres børn og sender resten til en genbrugsbutik. Hvis sådan en ordning ville give mening med nogen, som du eller dine børn kender, så prøv det af.