Det sidste farvel

Når et familiemedlem eller en nær ven afgår ved døden, er det vigtigt, at det sidste farvel bliver mindeværdigt og smukt. Ligeledes er det vigtigt at sørge for, at familien og pårørende har mulighed for at opfylde den afdødes ønsker, således det går op i en højere enhed. Her er der rigtig mange ting, i som familiemedlemmer eller pårørende skal til stilling til. Det første store valg i skal tage er, om den afdøde skal begraves eller bisættes. En bisættelse er ofte et ønske fra afdøde eller nærmeste familie, som herefter skal tage stilling til, om asken skal spredes på åbent hav, eller om urnen skal nedsænkes i jorden.

Hvad koster en begravelse?

Dette spørgsmål er et oftest stillet spørgsmål, hvis ikke man har prøvet det før. En begravelse er som oftest lidt billigere end en bisættelse, da man ved en bisættelse skal have rustvognskørsel til krematorium, urne, kremering m.m. Derudover kan du vælge i mellem tre forskellige pakker, henholdsvis den prisbevidste pakke, fuldservice pakken eller den unikke pakke. Hvis du vælger den prisbevidste pakke til bisættelsen betaler du for alt det nødvendige. Dette inkluderer: rådgivning omkring dødsfaldet, samtale i eget hjem, rustvognskørsel til ceremoni, rustvognskørsel til krematorium, kørsel af urne til kirkegården, klassisk hvid kiste, iklædning og ilægning i kiste, kistedekoration, pyntning af kiste, gebyr for udlevering på hospitalet samt en 100 % biourne. Hvis du vælger fuldservice pakken får du udover nævnte også hjælp til håndtering af alle dokumenter, koordinering med præst og kirke, indhentelse af priser på gravsted samt blomsterkørsel efter ceremoni. Hvis du ønsker den unikke pakke til den afdødes bisættelse får du oveni mulighed for en hjemmedød, hvor der er en ekstra mand med samt ekstra kørsel. Du kan læse mere om pakkerne her.

Priser på en bisættelse

Ud fra ovenstående beskrivelse vil de fleste nu være nysgerrige for at høre, hvad en bisættelse vil koste. Hvis du vælger den prisbevidste pakke ligger prisen på 9990 kr. Ved fuldservicepakken koster bisættelsen 11.990 kr. Hvis den unikke pakke passer bedst til jeres ønsker vil prisen være 16.990 kr.