’Brug og smid væk’ kulturen er på vej ud af samfundet

Før i tiden var det normalt at udskifte sine ting i hjemmet, sin bil, sit tøj, tasker, sko osv. med jævne mellemrum. Ofte blev tingene skiftet ud, blot fordi man havde fået nyt og ikke længere havde brug for det gamle, eller også blev det skiftet ud, hvis der eksempelvis var et mindre hul i en bluse. I dag har vi meget mere fokus på, at ting kan repareres i stedet for at blive erstattet med nyt, og at man også selv kan lave hjemmelavede ting til hjemmet, så man ikke behøver at gå ud og købe nyt. Få her et overblik over, hvordan du bliver en del af denne nye kultur.

 

DIY i hjemmet

DIY står for Do It Yourself, og oversat til dansk betyder det gør-det-selv. Gør-det-selv er nærmest blevet et nyt modefænomen, og der er mange der er kreative i hjemmet i hjemmet med eksempelvis et hjemmelavet spisebord til køkkenet, et sofabord af paller, et hjemmelavet reolsystem til børneværelset, et hjemmelavet lampeophæng osv. Man kan både finde inspiration fra de sociale medier, hvor mange vælger at lægge billeder ud af deres egne hjemmelavede ting, eller man kan finde inspiration ved diverse blogs, der omhandler DIY.

 

DIY i stof og strik

Det behøver ikke kun være møbler og andre ting til hjemmet, der er hjemmelavede. Danskerne er også stoppet med at købe nyt tøj hele tiden, hvor man i stedet går mere i genbrugsbutikker, både for at finde ting til hjemmet men også for at finde nyt tøj. Derudover er det blevet en hobby for mange at bruge fritiden på at strikke eller sy selv. På symaskinen kan du både reparere dit gamle tøj, der måske har et hul eller to, eller du kan bruge den til at sy en ny bluse til dig selv eller dine nærmeste.