Brand- og lyddøre

Det er utroligt smart at have installeret branddøre på vigtige steder i et større hus eller på en virksomhed. Det sikrer, at en eventuel ildebrand ikke vil kunne sprede sig særligt nemt og hvis branddøren og har lydisolerende egenskaber, kan den også være med til at sørge for en stille og rolig hverdag for alle. Der er dog flere forskellige begreber, som det kan betale sig at kende til, hvis man skal ud og have en ny brand- eller lyddør. Der er nemlig forskellige målestokke for, hvor gode de begge er og det er godt at kende til, hvis du skal investere.

BD og dB

BD og dB er de to forskellige standarder for, hvor god en branddør og en lydisolerende dør er. BD står for branddrøjhed og er et udtryk for, hvor mange minutter, det vil tage en brand om at nå igennem døren. Det vil altså sige, at hvis du vil investere i en dør med BD30, vil det tage 30 minutter for en brand at komme igennem døren. Når det drejer sig om lydisolerende døre, så er målestokke dB. dB står for decibel og er normalt et udtryk for, hvor høj lydstyrke noget har. I forbindelse med dørene drejer det sig om, hvor god isolationsevne, som døren besidder. Hvis en dør isolerer med 40dB betyder det, at den kan isolere op til 40 dB.

Genbrugt guld

Det kan dog være en dyr fornøjelse at skulle betale for en helt ny dør, der somme tider kan være lidt dyr. Derfor er det smart, at man kan købe disse døre brugt og på den måde spare en masse penge. Det er en mulighed, som de fleste kan gøre brug af, både hvis de vil have døren billigere, men også hvis de er miljøbevidste. Vi har derfor fundet et sted, hvor du kan købe branddøre og lydisolerende døre både nyt og brugt, så du kan få lige den dør, der passer til dine behov.