Alt du skal vide om a-kasser

Det er en rigtig god idé at vide noget om a-kasser, hvis du er studerende. Det er nemlig et godt tidspunkt at overveje, hvornår du skal melde dig ind i en a-kasse, og hvilken a-kasse, du skal melde dig ind i. En a-kasse fungerer netop som en slags forsikring, der udbetaler dig dagpenge, hvis du finder dig selv i en arbejdsløshedssituation. Læs videre for at finde ud af, hvad du rent faktisk kan bruge din a-kasse til.

Hvad kan en a-kasse tilbyde mig?

Udover arbejdsløshedsforsikringen kan din a-kasse tilbyde dig en del forskelligt. Hos de fleste a-kasser vil du kunne finde gratis tilbud på forskellige kurser. Det kan f.eks. være et kommakursus eller et kursus i forskellige computerprogrammer såsom InDesign, Photoshop eller lignende. Der er mange muligheder for kurser, der kan være en god idé at undersøge, hvis du leder efter en a-kasse. Du kan også ofte få juridisk rådgivning og diverse rabataftaler. Det kan derfor være en god idé at undersøge de forskellige muligheder hos de forskellige a-kasser, inden du kaster din kærlighed (og penge) på en særlig a-kasse.

Hvilke a-kasser kan jeg vælge imellem?

Der findes mange a-kasser derude, som hver kan noget forskelligt. Det kan derfor være en god idé at se på priserne for a-kassen, når du skal vælge. Sammenlign priserne på a-kasserne her for at finde en billig a-kasse. Du kan finde alle slags a-kasser. Det er alt fra Magistrenes A-kasse, som er primært henvendt til humaniora-studerende til Lederne, som er henvendt til lederne i alle brancher. Der findes også de mere neutrale a-kasser, som du kan vælge, hvis du er interesseret i en helt almindelig a-kasse. Her kan du dog ikke på samme måde regne med tilbud og hjælp rettet særligt til dit studie, hvilket er godt at have i mente.