5 gode råd: Backpacking for begyndere

Skal du afsted på din første backpackerrejse ud i den store verden, så har du her 5 gode råd, så du undgår typiske begynderfejl.

 

Hold dig til få lande

Verden bugner af uimodståelige lande, som kun venter på at blive udforsket. Det kan være svært at vælge hvilke lande, man skal besøge på sin første backpackerrejse. Derfor kan man nemt blive ivrig og ende op med alt for mange lande på sin backpackerrute. Et godt tip er at holde sig til få lande, så man kan dykke helt ned i kulturen og opdage landets finurlige traditioner. Hvis du vælger for mange lande, ser du kun overfladen af, hvad landet har at byde på, og du bliver hurtigt stresset af at rejse til et nyd sted hele tiden. Det er vigtigt at have tid til at trække vejret og komme helt ned i gear, når man rejser som backpacker ud i verden.

 

Så husk! Det er ikke antallet af lande, som betyder noget for succesen af din backpackerrejse, men derimod oplevelserne, der venter i de forskellige lande.

 

Lav en god opsparing

Det er ikke en gratis fornøjelse, når man rejser ud som backpacker og oplever verden. Prisen på en backpackerrejse varierer meget alt afhængig af, hvor man rejser, ens levestandard og de oplevelser, som man prøver. Allerede inden man har sat sig i flyet, har man haft store udgifter til flybilletter, forsikringer, vaccinationer og hoteller – men det stopper ikke her. Det er vigtigt at sørge for, at man har nok lommepenge til mad, oplevelser, transport og uforudsete udgifter. Derfor er det en god idé at sikre dig, at du har en god opsparing, inden du sætter dig i flyet mod eksotiske himmelstrøg.

 

Man bliver altid overrasket over, hvor mange penge man bruger på sin backpackerrejse. Det kan være svært at holde sig inden for sit budget, når fristelserne springer i hovedet på en. Hav derfor altid lidt ekstra lommepenge med, så du ikke skal takke nej til et dyk ved Great Barrier Reef, skydiving på New Zealand eller canyoning på Sri Lanka.

 

Få styr på alt det praktiske

Flybilletter, forsikringer, vaccinationer og budgetter er den kedelige, men enormt vigtige del af ens backpackerrejse. Hvis du ikke har styr på disse praktiske ting inden afrejse, kan det få store konsekvenser for dig som backpacker. Bliver du smittet med en farlig sygdom, som du ikke er vaccineret for, kan det ende fatalt. Får du stjålet din pung og telefon uden en rejseforsikring, så bliver rejsen pludselig meget dyrere. Det er derfor vigtigt at du sikre dig, at disse ting er på plads, når du planlægger din backpackerrejse.

 

Din rejse som backpacker bliver meget bedre af at få klaret disse ting inden afgang. Det gør, at du kan slippe bekymringerne og være 100 procent til stede på din rejse.

 

Undgå at overpakke din rygsæk

Fejl nummer 1, som selv de mest garvede backpacker laver igen og igen, er at overpakke sin backpackerrygsæk. Man tænker altid, at der godt lige kan være lidt ekstra tøj, sko og produkter med til sin lange backpackerrejse, men det fortryder man hurtigt. Når man tager tasken på ryggen hjemme i Danmark, har man følelsen af, at det nok skal gå, men når du har vandret 10 kilometer i bagende sol, forsvinder den følelse som dug fra solen.

 

Et godt tip er at lægge alle sine ting ud på gulvet, inden man pakker det ned i rygsækken. På den måde har man overblik over, hvad man tager med, og man kan bedre overskue, hvis man er ved at proppe den tiende T-shirt i tasken. Det er også en god idé at huske sig selv på, at der findes shampoo, tøj, solcreme og sko i andre dele af verden.

 

Vær åben og nysgerrig

Din backpackerrejse bliver tusind gange bedre, hvis du vælger at have et åbent sind og være nysgerrig over for det, du møder. Du skaber de bedste oplevelser, når du møder det ukendte og suger til dig med åbne arme. Verden er beriget med et utal af spændende og farverige kulturer, som vil give dig en øjenåbner for den verden, vi lever i.

 

Backpackeruniverset er fuld af glade og imødekommende mennesker. Hvis du går helhjertet ind i dette univers, vil du få uforglemmelige og helt unikke oplevelser. Du vil møde mennesker fra hele verden og skabe venskaber for livet.